sobota, 25 stycznia 2014

Last Minute Brownie

// // Leave a Comment
Zachwyca swoją prostotą, niskim nakładem pracy oraz szybkością przygotowania. W dzisiejszym wpisie idealne ciasto dla leniwców, których nieoczekiwanie nachodzi chcica na słodkości, i z przerażeniem odkrywają oni ich brak w szafkach i szufladach.


Świetnie smakuje z filiżanką mleka oraz bitą śmietaną, którą niestety tym razem musiałam zastąpić zwyczajną "dwunastką" z dodatkiem cukru.


Ingridiencje potrzebne nam do wyczarowania tego czekoladowego cuda (według przepisu z kanału YT "5 Sposobów na...") :

- 4 płaskie łyżki mąki pszennej.
- 4 łyżki cukru.
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.
- 2 łyżeczki kakao.
- 3 łyżki mleka.
- 3 łyżki oleju.
- 1 jajko.

Sposób przygotowania:

1. Do wybranego naczynia (o pojemności minimum 300 ml) wrzucamy wszystkie składniki sypkie i dokładnie mieszamy.
2. Dodajemy gamę ingridiencji płynnych i miksujemy.
3. Wkładamy naczynie z ciastem do mikrofali na czas od 2 do 4 minut w zależności od mocy sprzętu (mój murzynek spędził w cieple 4 minuty).



Zdaję sobie sprawę, iż ciasto to nie należy do grupy ambitnych wypieków. Jeśli jednak spojrzeć na stosunek czasu przygotowania oraz prostoty wykonania do jego jakości, okazuje się ciekawym i wartym uwagi indywiduum.

Pozdrawiam Was Serdecznie,
Algadia

0 komentarze:

Prześlij komentarz