sobota, 25 stycznia 2014

Aksamitny Krem z Awokado

// // 3 comments
Odkąd zaczęłam wdrażać w życie jedno z moich noworocznych postanowień jakim jest zdrowe odżywianie, staram się wprowadzać do mojej diety różnorodne, wartościowe posiłki.
Jedną z moich ulubionych dotychczas wypróbowanych receptur jest przepis na kremową, łatwą w przygotowaniu pastę z awokado i jajek o aksamitnej konsystencji. Świetnie sprawdzi się ona w roli smarowidła do pieczywa, ja jednak najbardziej lubię najzwyczajniej zajadać ją łyżeczką.


Składniki potrzebne nam do wykonania kremu to zaledwie:

- Dwa jajka
- Jedno dojrzałe awokado
- Sczypta soli i pieprzu
- Opcjonalnie sok z cytryny, aby awokado nie ściemniało (jeśli chcemy pastę przechowywać dłużej)

Sposób przygotowania:

1. Awokado obrać ze skórki. Jaja ugotować na twardo i pozbawić skorupek.
2. Ingridiencje pokroić w kostkę, przyprawić i zblendować na gładką masę.


Postępując wedle podanych kroków, będziecie mieli szansę wyczarować przepyszny, niezwykle odżywczy dla organizmu posiłek, o niesamowitych walorach zdrowotnych.



Gorąco zachęcam Was do wypróbowania wyżej przedstawionego przepisu. Zaręczam, iż awokado tak przyrządzone, może zmienić zdanie osób, które dotąd za nim nie przepadały i stać się dla nich nie lada przysmakiem.

Pozdrawiam Was serdecznie,
Algadia

3 komentarze:

  1. Muszę spróbować!

    OdpowiedzUsuń
  2. ja uwielbiam domowe guacamole :3

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie przepadam za awokado, ale wypróbuję tą pastę, może się do niego przekonam :)

    OdpowiedzUsuń